CREATIVE FISKARS

Odoo • Image and Text

Mistä ajatus kylän yhteiseen verkkokauppaan kumpusi?


Ajatus koko Fiskarsin ruukkikylän kattavasta verkkokaupasta on ollut haaveenamme jo pitkään. Kylässämme toimii taiteilijoita, muotoilijoita sekä monenlaisia putiikkeja, gallerioita, kahviloita ja verstaita. Yhdistämällä voimamme, saamme äänemme paremmin kuuluville ja tavoittavamme paremmin uusia asiakaskuntia. Toivomme verkkokauppamme toimivan myös eräänlaisena käyntikorttina ruukillemme. Sivujamme selaamalla voi saada käsityksen siitä, mitä kaikkea upeassa ruukissamme tehdään. Pyrimme myös antamaan hyvän ohjeistuksen siihen, mistä minkäkin puodin tai pajan ruukkiin saapuessaan löytää. Tarkoitus ei ole siirtää myyntiä ruukkimme kivijalkakaupoista verkkoon - päin vastoin! Toivomme yhä useamman löytävän idyyliseen ruukkiimme ja pääsevän nauttimaan sen luonnosta ja kulttuuritarjonnasta. Fiskarsin ruukki on Suomelle tyypilliseen tapaan sesonkipainotteinen kohde. Toivommekin verkkokaupan tuovan paljon kaivattua lisämyyntiä hiljaiseen talvikauteen.

Tehokaksikko verkkokaupan takana


Creative Fiskars -verkkokaupan takana on monelle Cafe Antiquesta tuttu kanelipullantuoksuinen kaksikko. Samuli Sundström ja Jenny Moberg pyörittävät Fiskarsin ruukin keskustassa tornikellorakennuksessa sijaitsevaa kahvilaa. Kyseessä on Samulin vanhempien lähes 30 vuotta sitten perustama perheyritys. 

"Ajatus verkkokauppaan syntyi oman kahvilan tarpeesta saada antiikkia ja kirjoja myyntiin myös sesongin ulkopuolella. Kyläläisten kanssa juteltuamme totesimme, ettemme ole asian kanssa yksin."

Samulin tietotekniikkaosaaminen loi hyvät puitteet lähteä toteuttamaan verkkokauppaa. Lahden taideinstituutista valmistunut Jenny puolestaan vastasi visuaalisesta toteutuksesta, sisällöstä sekä valokuvaamisesta.

Odoo • Text and Image
Odoo • Text and Image